Friday 26 April 2013

Γράμμα από το Ramana's Garden, Tapovan, Rishikesh

Αγαπητοί φίλοι, οικογένεια και συνάδελφοι,


Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμβολή σας σε αυτό το πρότζεκτ!

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι το έργο έχει βρει σπίτι εδώ και ένα μήνα περίπου σε ένα 'σπίτι για παιδιά' στο Tapovan, Rishikesh. Λέγεται Ramana's Garden Children's Home και παρέχει σπίτι, τροφή και εκπαίδευση σε περισσότερα από 60 παιδιά, που βρέθηκαν/ βρίσκονταν σε κίνδυνο. Προσφέρει ακόμα, δωρεάν εκπαίδευση σε περισσότερους από 130 μαθητές από τοπικές, μη-προνομιούχες οικογένειες. Διαβάστε περισσότερα για αυτό το καταπληκτικό έργο στη σελίδα τους. Kέρδισε την καρδιά μου με την πρώτη ματιά, ίσως θα συμβεί το ίδιο και σε εσάς. Yπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι που μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι σ' αυτούς! http://sayyesnow.org/about/ramanas-garden-chilrens-home/

Το πρότζεκτ είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά, εθελοντές και μέλη του προσωπικού του Ramana's Garden, που θέλουν να συμμετάσχουν. Υπάρχουν τρεις ομάδες και τέσσερεις ένα-προς-ένα συνεδρίες, από αγόρια και κορίτσια μεταξύ 7 και 19 ετών, που τρέχουν σε εβδομαδιαία βάση. Διανύουμε τώρα την πέμπτη εβδομάδα συνεδριών, και θα συνεχίσουμε μέχρι τα μέσα Μαΐου, όπου και το σχολείο κλείνει. Τα παιδιά τότε για να αποφύγουν την ανυπόφορη ζεστή μετακομίζουν περαιτέρω σε υψόμετρο στα Ιμαλάια στο καλοκαιρινό σπίτι του Ramana's Garden.

H δραματοθεραπεία εδώ επικεντρώνεται στην παροχή ενός μη επικριτικού, αποδεκτικού, ασφαλούς και εμπιστευτικού χώρου όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να εκφράσουν μέσω δημιουργικων τρόπων, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, να χαλαρώσουν από ανησυχίες και άγχος, καλλιεργώντας αυτο - εκτίμηση και επικτίνοντας τις δυνατοτήτες τους για προσωπική ανάπτυξη. Μέχρι τώρα, τα παιδιά φαίνεται να απολαμβάνουν το χρόνο και το χώρο αυτό, όπου συνεχίζουν να έρχονται και να εκφράζονται δημιουργικά, τόσο με λεκτικούς όσο και με μη λεκτικους τρόπους. Αυτό που είναι πολύ πολύτιμο είναι πως εχει δημιουργηθεί μια συνέχεια στις συνεδρίες μας και rapport, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η θεραπευτική σχέση και διαδικασία.

Βιώνω μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία ζώντας στην Ινδία αυτούς τους μήνες. Tο ταξίδι αυτό μου έστειλε υπέροχους ανθρώπους στον δρόμο μου (από την προετοιμασία και μέχρι τώρα). Είσαστε όλοι μέρος αυτού του ταξιδιού. Κάποιους συνάντησα σε αυτό το συγκεκριμένο 'σπίτι' και κάποιοι άλλοι με έφεραν σε αυτό (ακόμα κι αν δεν το ξέρουν). Αυτό που έμαθα μέχρι τώρα είναι πως όταν απαντάς στο 'κάλεσμα', η ζωή κυλάει με ευκολία. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Ramana's Garden, γιατί είναι το μέρος στο οποίο αυτό το πρότζεκτ υλοποιείται.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την όμορφη Aditi Prakash από «Pure Ghee Collections», η οποία χορήγησε σε αυτό το έργο διάφορα κομμάτια υφάσματος σε υπέροχα χρώματα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ένα υποστηρικτικό στήριγμα για απεριόριστες ώρες παιχνιδιού! Στο «Pure Ghee Collections» της Aditi, το οποίο βρίσκεται στο Ayanagar Village Δελχί, μπορείτε να βρείτε όμορφες, μοναδικές τσάντες και αξεσουάρ που είναι μοντέρνα αλλά διατηρούν ταυτόχρονα ινδικό χαρακτήρα. Ρίξτε μια ματιά εδώ! Puregheedesigns.blogspot.com

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους αγαπημένους μου φίλους, Vidya και Ruda, και τα υπέροχα μέλη της οικογένειάς τους: Mona, Prableen, Diya και Vidyun για τη θερμή φιλοξενία τους και για την παροχή βοήθειας με τόσους πολλούς τρόπους!

Σας ευχαριστώ όλους και πάλι τόσο πολύ και θα είμαι μαζί σας με περισσότερες ενημερώσεις!

Σας παρακαλώ να συνεχίσετε να υποστηρίζετε το έργο αυτό, προωθώντας το και σε άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται να το υποστηρίξουν.

Συζητάμε την επιστροφή του πρότζεκτ το φθινόπωρο στο Ramana's Garden. Συνάδελφοι δραματοθεραπευτές είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να έρθουν μαζί μου ώστε να βοηθήσουν στην εγκαθίδρυση της δραματοθεραπείας ως τακτική πρακτική στο Ramana's!


Κωνστάντζα Μανιατοπούλου
(Satdeep Kaur)


PS: Η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι εξαιρετικά υποτονική εδώ, γι 'αυτό παρακαλώ αναμένετε για περισσότερες ενημερώσεις...

No comments:

Post a Comment